Домой / Питание / Як правильно їсти суші

Як правильно їсти суші

Хоча вас не виженуть із звичайного японського ресторану за погане поводження з рибою, знання того, як правильно їсти суші, може значно покращити враження. Ви можете перетворити свій наступний похід за суші на урок культури! Суші – не дешеве хобі, то чому б не отримати задоволення і не впізнати щось культурне шляхом?

Серйозні кухарі суші навчаються десятиліттями, щоб опанувати майстерність приготування цих смачних шматочків. Дотримання елементарного етикету суші та правильна оцінка їх витворів демонструє повагу до зусиль багатьох поколінь. Те, що колись вважалося фастфудом, перетворилося на кулінарне мистецтво, яке люблять у всьому світі. До речі, чудові суші Ужгород можно замовити за посиланням.

Tako Sushi, Триесте - фото ресторана - Tripadvisor

Як правильно їсти суші

На щастя, немає претензійних вказівок, який вид суші слід є першим, і немає суворого порядку. У шеф-кухаря може бути власний план того, які шматочки повинні подаватися в тому чи іншому порядку. Якщо вам особливо сподобалося те, що приготував шеф-кухар, скажіть йому про це та попросіть інший шматочок.

Сашими (шматочки сирої риби) зазвичай їдять паличками для їжі, але традиційний спосіб є суші (вироби, що подаються на рисі) – це піднімати шматочок між великим та середнім пальцями. Перебирання суші пальцями дозволяє відчути текстуру та допомагає зберегти їх разом, а не пошкодити дерев’яними паличками. Тим не менш, вам вибачать використання паличок, якщо вам це потрібно.

Нігірі часто є стандартним видом суші, що подаються. Переверніть шматок суші вгору дном, обертаючи його проти годинникової стрілки, потім зануріть лише рибу в соєвий соус – у жодному разі не рис, якщо ви можете цього уникнути. Мало того, що рис вбере дуже багато соєвого соусу і змінить текстуру шматочка, залишати рис у мисці – це на любителя. Правильне приготування оцтового рису також є частиною суші.

Шматочки суші, такі як унаги (вугор) та ті, на яких соус вже нанесений зверху, не слід мачати.

Щоб стати справжнім професіоналом суші, шматочки слід класти до рота ногами, щоб риба була навпроти язика. Дайте язику ввібрати складні аромати, перш ніж проковтнути шматочок. В ідеалі ви повинні мати можливість з’їсти весь шматок за один прийом. Спроба укласти шматок у два укуси зазвичай призводить до того, що він розвалюється на частини. Іноді шматки нігірі занадто великі, щоб з’їсти їх за один раз, – ще одна вагома причина є пальцями, щоб утримати всі разом.

Останнє і найважливіше правило правильного поїдання суші – насолоджуйтесь кожним шматочком, і, швидше за все, саме рахунок, а не васабі викличе печію!

Вверх
туттут