Домой / Разное / Лазерна вапоризація (коагуляція) геморою

Лазерна вапоризація (коагуляція) геморою

Що це за процедура

Лазерне видалення геморою – це лазерне випаровування ушкоджених гемороїдальних вен під впливом високої температури. Процедура дозволяє точково впливати саме на патологічні тканини, при цьому залишаючи здорові ділянки непошкодженими. Лазерна вапоризація є малоінвазивною методикою. Вона не потребує тривалої підготовки, проходить безболісно та без втрати крові.

Через ці переваги така щадна методика лікування геморою витіснила класичні оперативні втручання та набула популярності. Її можна застосовувати на будь-яких стадіях розвитку геморою, хоча краще не затягувати з лікуванням і якомога швидке звертатись за допомогою у клініку.

Коли проводять вапоризацію

Лазерна вапоризація є ефективною методикою лікування геморою на 1-3 стадії. Хворобу діагностують за наступними симптоматичними проявами:

  • відчуття свербежу та печіння в області анусу і прямій кишці;
  • біль під час випорожнення кишківника;
  • важкість внизу живота;
  • поява крові та слизу у фекаліях;
  • кровотеча з анального отвору.

Малорухливий спосіб життя та неправильне харчування сприяють утворенню гемороїдальних вен. При першій появі одного або декількох з указаних вище симптомів варто звернутись до лікаря-проктолога, адже геморой з часом ускладнюється і вилікувати його на пізніх стадіях розвитку буде важче.

Як проходить лазерна вапоризація

Технологія лазерного видалення геморою включає наступні етапи:

  1. розміщення пацієнта у гінекологічному кріслі для вільного доступу до анального отвору;
  2. обробка анальної області місцевим антисептичним засобом;
  3. направлення лазерного приладу на ділянку з гемороїдальними венами;
  4. вапоризація лазером з відповідною інтенсивністю та тривалістю.

Зазвичай процедура триває до 20-40 хвилин. Цей період залежить від стадії розвитку геморою та складності доступу до ушкоджених вен. Вже через годину після лазерної вапоризації людина може бути виписана зі стаціонару на домашнє відновлення.

Реабілітаційний період скорочується, адже вапоризація лазером не передбачає розрізи тканин. Лікар рекомендує пацієнту протягом декількох днів утриматись від споживання гострої, соленої та смаженої їжі, фізичних навантажень та постійного сидіння. Також необхідно дотримуватись призначеної дієти.

В подальшому людині потрібно змінити образ життя, стати більш активною та правильно харчуватись, аби симптоми геморою не повернулись знов. Через 10-14 днів після вапоризації потрібно звернутись до лікаря за консультацією, він надасть подальші настанови та допоможе запобігти рецидиву.

Джерело: сайт bilyak.com.ua.

Вверх
туттут