Домой / Полезные статьи / Як підвищити шанси на вагітність?

Як підвищити шанси на вагітність?

Жінка, яка хоче завести дитину, має слідкувати за інтервалами між місячними, тобто за тим, чи настає перший день менструації з однаковим інтервалом у кілька днів кожного місяця, що вважається регулярним. І навпаки, місячні можуть бути нерегулярними, тобто тривалість циклу змінюється від місяця до місяця. Відстежуючи цю інформацію в календарі, жінка може краще передбачити час овуляції, згідно з дослідженням, опублікованим у журналі New England Journal of Medicine.

У жінок із регулярним циклом овуляція настає приблизно за два тижні до початку менструації, каже Павоне. Складніше передбачити овуляцію у жінок з нерегулярним циклом, але зазвичай вона відбувається за 12-16 днів до початку наступної менструації. До речі, клініка репродуктивної медицини Надія може допомогти вам з вагітністю. Раджу записатися на консультацію!

Tips To Get Pregnant Faster - The Best Guide To Improve Your Chances

Як підвищити шанси на вагітність?

«Фертильне вікно» охоплює шестиденний інтервал — п’ять днів до овуляції і день її настання, згідно з даними Американського товариства репродуктивної медицини (відкриється в новій вкладці). Щомісяця в ці дні жінка найбільш фертильна.

Багато жінок звертаються до нових технологічних інструментів, як-от застосунки для відстеження фертильності (відкриється в новій вкладці) і вебсайти, щоб допомогти їм стежити за тим, коли в них найбільше шансів зачати дитину, проте огляд, опублікований 2020 року в журналі BMJ Sexual & Reproductive Health (відкриється в новій вкладці), свідчить про те, що незалежні дослідження їхньої точності обмежені. У дослідженні, опублікованому 2016 року в журналі Obstetrics & Gynecology (відкриється в новій вкладці), учені проаналізували 50 популярних вебсайтів і застосунків для відстеження фертильності на прикладі гіпотетичної жінки та виявили, що результати сильно відрізняються, до того ж багато хто помилково зазначає дні поза межами фертильного вікна, повідомляє Live Science.

Вага жінки також може впливати на шанси зачати дитину: надмірна або недостатня вага може знизити ці шанси. Дослідження показали, що жінці з надмірною вагою може знадобитися вдвічі більше часу, щоб завагітніти, ніж жінці, чий індекс маси тіла (ІМТ) вважається нормальним, сказав Павоне. Жінці з недостатньою вагою може знадобитися в чотири рази більше часу для зачаття, сказала вона.

Чоловіче ожиріння, яке може порушити ендокринну систему чоловіка, а також життєздатність (відкриється в новій вкладці) і концентрацію сперматозоїдів, також може вплинути на здатність пари завагітніти, повідомили вчені в 2020 році в журналі Andrologia (відкриється в новій вкладці).

Вверх
туттут