Домой / Жизнь / Особливості використання ізоленти

Особливості використання ізоленти

 

Duct Tape | Danterr | Construction Products

Вона підходить для використання всередині та зовні приміщень завдяки своїй міцності та водостійкості. Вона випускається різної ширини, довжини та кольору – найбільш поширені кольори: чорний, сріблястий та прозорий. А замовити ізоленту можна на https://uplan.com.ua/.

Існує навіть ізолента, що світиться у темряві, що корисно для виробів, прикрас на Хелловін або пошуку предметів у темних приміщеннях. Крім того, існує двосторонній скотч, який покритий клеєм з обох боків. Він ідеально підходить для склеювання двох предметів або поверхонь без утворення отворів чи видимості стрічки.

Ізолента може мати різні марки, які допомагають визначити, з якою метою її слід використовувати. Марка залежить від способу виготовлення стрічки – типу використовуваного клею та міцності тканинної основи. Міцність тканинної основи залежить від кількості ниток, більше ниток робить її міцнішою і, отже, її важче порвати.

Спочатку стрічка називалася «качиною», оскільки під час Другої світової війни американським військовим була потрібна водонепроникна стрічка для захисту від вологи ящиків з боєприпасами. Компанія Johnson & Johnson виробляла цю стрічку, і через її водонепроникність, що імітує воду зі спини качки, її стали називати «качиною» стрічкою.

Навіщо використовується ізолента?

Після війни стало ясно, що клейка стрічка відмінно підходить для герметизації стиків у повітроводах систем опалення та кондиціювання. Саме тоді колір стрічки змінився з армійського зеленого на сріблястий, який найчастіше використовується сьогодні.

В даний час клейка стрічка стала багатоцільовою і використовується для загального ущільнення, загортання отворів, упаковки коробок та ремонту. Деякі види клейкої стрічки також можуть приклеюватися до грубих та нерівних поверхонь усередині та зовні приміщень, таких як дерево, камінь, штукатурка, цегла та метал.

Крім цих поширених застосувань, є й інші цікаві області використання клейкої стрічки – деякі з них перераховані нижче.

Здоров’я
Під час тренувань ізоленту можна наклеювати на мозолі та рани для захисту.
Щоб підвищити точність ударів при використанні боксерської груші, наклейте квадратики клейкої стрічки як маркери.
Клейку стрічку можна використовувати для справжніх вправ королівської морської піхоти. Просто тримайте великий рулон клейкої стрічки в одній стороні, доки це не стане неможливим, а потім повторіть з іншою рукою.

Ремонт будинку
Якщо сітка розбита, захистіть її від комах, закривши всі отвори клейкою стрічкою, поки її не полагодять або не замінять.
Перед тим як зняти розбите шибку, обмотайте його скотчем, щоб воно не розсипалося при заміні.

Вверх
туттут