Домой / Разное / Як лікувати безпліддя?

Як лікувати безпліддя?

Якщо ви щойно вирішили, що готові спробувати зачати дитину, або вже давно намагаєтеся, вас може хвилювати питання про те, як зробити сперму сильнішою для вагітності і як збільшити кількість сперматозоїдів, щоб підвищити шанси на зачаття.

Проблеми безпліддя, пов’язані з жіночою репродуктивною системою, часто важко піддаються лікуванню, але багато з них, пов’язані з чоловічим безпліддям, добре піддаються зміні здоров’я та способу життя. Наприклад, відмова від куріння може збільшити кількість сперматозоїдів протягом 3 місяців (приблизно стільки часу потрібно для розвитку нових сперматозоїдів). До речі, клініка Надия може допомогти з лікуванням безпліддя.

Q&A: When to start worrying about fertility issues?

Додайте до свого раціону антиоксиданти

Ви, ймовірно, чули, що антиоксиданти називають засобом боротьби з раком і серцевими захворюваннями, але вони також можуть підвищувати чоловічу фертильність. Дослідники виявили, що у чоловіків, які приймали антиоксиданти у вигляді добавок, було менше пошкоджених ДНК сперматозоїдів порівняно з чоловіками, які не приймали антиоксиданти. Крім того, за додаткового прийому антиоксидантів у пар спостерігався вищий рівень вагітності.

Хоча переваги багатих на антиоксиданти продуктів харчування для фертильності вельми привабливі, все ж важливо дотримуватися поміркованості. Наприклад, щоденне вживання бразильських горіхів може призвести до надмірного споживання селену, який може спричинити неприємний запах із рота, нудоту, діарею та висип.

Якщо ви виявили, що не можете включити до свого раціону більше цих продуктів, можливо, вам варто подумати про прийом добавок. Але спочатку проконсультуйтеся з лікарем. Ці добавки можуть взаємодіяти з ліками, і лише деякі з них були спеціально вивчені щодо їхньої здатності покращувати здоров’я сперми.

Слідкуйте за споживанням сої

Соя міститься, насамперед, у тофу, але вона також є поширеним інгредієнтом в оздоровчих напоях, м’ясних альтернативах, протеїнових порошках і батончиках. Хоча деякі дослідження припускають, що вживання великої кількості сої може згубно позначитися на фертильності, результати в основному неоднозначні.

Старіші дослідження припускали, що фітоестрогени, які містяться в сої та соєвих продуктах, можуть впливати на чоловічу і жіночу репродуктивну функцію. Однак високоякісні дослідження на людях обмежені.

Ви можете обмежити вживання сої або уникати її, якщо вас турбує її вплив на вашу фертильність. Слідкуйте за загальним споживанням поживних речовин та інгредієнтів, таких як соя, — це частина забезпечення повноцінного та збалансованого харчування.

Вверх
туттут