Домой / Полезные статьи / Облаштування підземного укриття

Облаштування підземного укриття

Основна мета підземного бункера — забезпечення довготривалого перебування людей у ньому в екстремальних ситуаціях. Зазвичай така конструкція має системи вентиляції, водопостачання, каналізації та холодильні установки, що робить перебування в ній максимально комфортним. Однак, важливою умовою є наявність герметичних дверей, які захищають підземне укриття від проникнення пилу та токсичних речовин, а також гідроізоляція стін, щоб уникнути появи сирості в разі підняття рівня ґрунтових вод.

Правила організації укриття:

Щоб замовити побудову ефективного підземного укриття, потрібно визначитися з наступними параметрами:

  1. Визначити місткість конструкції. Це залежить від кількості людей, які збираються перебувати в укритті одночасно.
  2. Внутрішнє облаштування. Клієнту необхідно визначитися з «начинкою» об’єкту, враховуючи тривалість перебування людей в укритті. Незалежно від цього, конструкція повинна мати туалет та систему вентиляції, а також бути підключена до електромережі.
  3. Створення запасів. В укритті має бути достатньо продуктів з тривалим терміном придатності, таких як крупи, макаронні вироби, консерви, чиста вода та засоби гігієни.

Так, поліпропіленові сендвіч-панелі дійсно мають декілька переваг у порівнянні з іншими будівельними матеріалами. Вони мають високу міцність, що дозволяє їм витримувати значні навантаження, і стійкі до впливу негативних факторів, таких як корозія, гниль, пожежа і інші.

Крім того, поліпропілен має низьку теплопровідність, що допомагає зберігати тепло всередині будівлі, і високу стійкість до ультрафіолетового випромінювання, що дозволяє використовувати його для зовнішньої обробки.

Однак, варто зазначити, що будівельні матеріали повинні відповідати стандартам і нормам безпеки, а при використанні поліпропіленових панелей слід враховувати їх обмежену стійкість до високих температур, яка може вплинути на їхні властивості.

Під час проектування бункеру необхідно враховувати більше, ніж просто системи, що забезпечують життєво важливі потреби. Для забезпечення енергопостачання бункеру потрібні сонячні батареї або генератор.

Також, для підвищення безпеки об’єкту, рекомендується встановити камери спостереження та датчики руху. Як ефективний психологічний прийом, можна використати віртуальні вікна, які допоможуть зберегти рівновагу під час тривалого перебування в закритому приміщенні.

Вверх
туттут