Домой / Полезные статьи / Особливості ультразвукової діагностики

Особливості ультразвукової діагностики

Багато пацієнтів і лікарів надають перевагу УЗД іншим діагностичним візуалізаційним дослідженням. Ультразвукові методи ґрунтуються на використанні звукових хвиль та їх ехо-сигналів для візуалізації тканин в організмі. А записатися на ультразвукову діагностику можно на https://delta-med.com.ua/services/aparat-ultrazvukovoyi-diagnostyky-ekspertnogo-rivnya/.

Ultrasound Testing: How It Benefits Your Health: Eve Medical of Miami:  Abortion Clinic

Ультразвукове обслідування має безліч переваг перед іншими видами сканування завдяки своїй безпеці та зручності. Деякі з переваг УЗД включають таке:

Особливості

Візуалізація м’яких тканин
Ультразвукова технологія відмінно підходить для візуалізації м’яких тканин, таких як органи та м’язи. Коли звукові хвилі стикаються з тканинами різної щільності, відлуння відбивається і вимірюється ультразвуковою технологією.

Характеристики луні, такі як його інтенсивність та час, залежать від особливостей м’яких тканин. Оскільки пухлини та інші аномалії зазвичай відрізняються щільністю від навколишніх тканин, на ультразвукових знімках вони зазвичай чітко видно.

Деякі методи візуалізації, такі як рентгенівське випромінювання, менш надійні дослідження м’яких тканин. Ці випробування найкраще підходять для твердих тканин, таких як кістка.

Безпека
Ультразвукова візуалізація ґрунтується виключно на високочастотних звукових хвилях для формування зображення. На відміну від інших методів візуалізації, при ультразвуковому дослідженні не використовується радіація, тому при ультразвуковому дослідженні неможливо отримати проблеми зі здоров’ям, пов’язані з радіацією.

Крім того, багато методів візуалізації вимагають використання речовин, званих контрастними агентами. Ці речовини необхідні виділення певних тілесних проблем під час діагностичної візуалізації. Пацієнти зазвичай приймають контрастні речовини як пероральних препаратів чи ін’єкцій, тому ці речовини циркулюють по всьому організму. Деякі люди страждають на алергію на контрастні речовини, і ультразвук може працювати без використання цих контрастних барвників, що робить процес сканування безпечнішим для них.

Навіть після десятиліть використання ультразвуку не існує документально підтверджених ризиків для здоров’я або побічних ефектів, що виникають внаслідок впливу високочастотних звукових хвиль, що походять від ультразвуку. Цей високий коефіцієнт безпеки є причиною того, що багато медичних працівників рекомендують ультразвукове дослідження як метод візуалізації першої лінії.

Неінвазивний підхід
Зазвичай фахівцю з ультразвукового дослідження достатньо прикласти датчик до тих ділянок, які потребують візуалізації, наприклад, до живота вагітної жінки або шиї людини, якій перевіряють щитовидну залозу. В інших випадках радіологу доводиться поміщати зонд всередину порожнин тіла, щоб отримати зображення конкретних органів, але це все одно не вимагає розриву шкіри або впливу на тіло. Наприклад, трансвагінальне УЗД необхідне отримання чітких зображень матки і яєчників.

Іноді УЗД використовується для наведення під час операцій у реальному часі, наприклад, розміщення зонда всередині тіла. Навіть у цих випадках сама процедура УЗД не потребує розрізання шкіри.

Доступність та швидкість
Ультразвукові дослідження зазвичай проводяться швидко, більшість сеансів тривають лише кілька хвилин. Навіть найінтенсивніші ультразвукові дослідження займають не більше години. Таким чином, ультразвукова діагностика зручна для людей із щільним графіком роботи.

Ультразвук також є відносно недорогим у порівнянні з іншими послугами з візуалізації. Єдина речовина, необхідна для ультразвукової візуалізації — це гель на водній основі, який допомагає сигналам від датчика проходити через шкіру та органи. Низька вартість призводить до зниження рахунку за лікування, що є ще однією причиною, через яку лікарі насамперед рекомендують ультразвукове дослідження, якщо воно підходить.

Вверх
туттут